עליית מחירי הדירות והביקוש לביצוע בדק בית

עליית מחירי הדירות והביקוש לביצוע בדק בית

בשנים האחרונות אנו רואים עלייה חדה ומשמעותית במחירי הדירות. על פי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, משנת 2007 עלו מחירי הדירות בישראל בכ-75% (!). לאור נתונים אלו והגידול בהשקעה הכספית של הרוכש, לא נופתע לגלות עלייה בביקוש לבדק בית מקצועי. אך האם ישנה סיבה נוספת לעלייה בחשיבותו של בדק בית מקצועי? האם ישנו קשר בין העלייה במחירי הדירות לבין איכות הבנייה, האם הקשר מחייב אותנו במשנה זהירות בבואנו לרכוש דירה מקבלן?

השפעת עליית המחירים בשוק הנדלן על איכות הבנייה

עליית המחירים בשוק הנדל"ן נובעת מסיבות רבות, אחת הסיבות היא עלייה בעלות הבנייה, הן עלות החומרים והן עלות כוח האדם. קבלנים כיום מוצאים את עצמם לא אחת עומדים מול עלויות גבוהות יותר מהמקובל בשנים עברו. מובן אם כך מדוע היום יותר מאי פעם, קבלנים מנסים לחסוך בעלויות. בשל כך בהחלט ניתן להסיק כי מפעם לפעם איכות הבנייה תינזק. עבור האדם הממוצע, קשה מאוד עד בלתי אפשרי לבחון את איכות הבנייה של דירה הנרכשת מקבלן. תופעה מדאיגה שהפכה נפוצה יותר ויותר היא שימוש בחומרים זולים ופחות איכותיים מהמובטח לרוכש הדירה. קבלן עשוי למשל להשתמש בריצוף בסטנדרט נמוך יותר מהמקובל ומהמובטח. ספק אם רוכש הדירה יוכל לראות את ההבדל שכן הוא אינו איש מקצוע שיכול להבחין בין סוגי הריצוף השונים. דוגמא נוספת ומדאיגה לא פחות היא העסקה של קבלני משנה או בעלי מקצוע ללא הניסיון הדרוש (במחיר נמוך יותר כמובן) חוסר הניסיון עשוי לגרום לביצוע עבודה רשלנית.
ליקויי בנייה שונים הנובעים הן מאי התאמה בין איכות החומרים והעבודה והן בשל טעויות או רשלנות מצדו של הקבלן ניתן לבדוק אך ורק בעזרת איש מקצוע – מהנדס המתמחה בבדק בית.

האם במצב הנוכחי הזהירות מחייבת בדק בית?

ככלל, בכל מצב בו אנו רוכשים דירה מקבלן, בונים בית פרטי או רוכשים נכס 'יד שנייה', חשוב מאוד לערוך בדק בית יסודי ומקצועי. היום יותר מאי פעם, כאשר רוכשים דירה מקבלן, במצב בו לנו אין כל שליטה או בקרה על הבנייה (שלא כמו בית פרטי למשל, כאן לא ניתן למנות אינספקטור במהלך הבנייה) יש לערוך בדק בית מקצועי. אכן, הזהירות מחייבת את רוכש הדירה שמוציא ממיטב כספו להבטיח את איכות הבנייה בדירתו החדשה.

באיזה שלב מומלץ לערוך בדק בית?

בדק בית לדירה חדשה מקבלן ניתן לערוך במספר שלבים:

'פרוטוקול ראשוני' – טרם מסירת מפתחות הדירה לרוכש, הקבלן יבקש לבחון את הדירה. זאת ההזדמנות הראשונה של הרוכש לבצע בדק בית מקצועי. יש לזכור כי הקבלן אינו מחויב לאפשר בדיקה של איש מקצוע בשלב זה (עד מסירת המפתח למעשה הדירה שייכת עדיין לקבלן), אך רוב הקבלנים לא יתנגדו. המהנדס יגיש דו"ח מסודר בו פירוט כל הליקויים שנתגלו בדירה.
לפני תום השנה הראשונה – מכונה גם תקופת הבדק, במהלך שנת האכלוס הראשונה על הקבלן לתקן כל ליקוי אלא אם כן הוא מוכיח כי הפגם נעשה באשמת הדיירים. יש לערוך בדק בית מקצועי לפני תום השנה שכן לאחר מכן, נטל ההוכחה הינו על הדייר ולא על הקבלן.

יש לציין כי על פי חוק המכר, הקבלן מעניק אחריות לליקויים שנתגלו (בין שנה ל-7 שנים, חוק המכר מפרט). עם זאת, בתקופת האחריות קשה יותר להוכיח כי הליקויים נעשו בשל התרשלות של הקבלן (לא בלתי אפשרי כמובן, אך עדיף 'לתפוס' את הליקויים במהלך השנה הראשונה אם ניתן).

לסיכום נאמר כי היום יותר מאי פעם, ישנה חשיבות גבוהה לביצוע בדק בית בשלב מוקדם ככל האפשר על מנת להבטיח את איכות הבנייה של הדירה החדשה

 Image courtesy of  FreeDigitalPhotos.net





ליעוץ ופרטים נוספים צרו קשר
שם:
טלפון:
דוא"ל:
עמוד הבית >> עליית מחירי הדירות והביקוש לביצוע בדק בית
יעדים הנדסה אזרחית בע"מ - מעניקה שירותי בדק בית, ביקורת מבנים וגם ליקויי בניה. יעדים הנדסה אזרחית בע"מ הינה מהחברות בדק בית הותיקות והמקצועיות בתחום של בדק בית וביקורת לליקויי בנייה.
you tuble google plus twitter facebook