מהם הפתרונות כאשר מזהים רטיבות ברצפה?

מהם הפתרונות כאשר מזהים רטיבות ברצפה?
רטיבות היא מילה שמטילה פחד ואימה על בעלי בתים. לרטיבות בבית יש מגוון סיבות, רובן ככולן ידרשו מענה מקצועי. כאשר קיר, תקרה או רצפה 'מקבלים' רטיבות צריך להתייעץ עם איש מקצוע שיוכל לערוך בדיקת רטיבות ולהעריך את מידת הנזק וכמובן לתת פתרון. בכל מקרה חשוב לדעת שפתרונות ארעיים עלולים לגרום נזק רב יותר, ולעלות יותר כסף בעיקר משום שבסופו של דבר הטיפול המעמיק יצטרך להיעשות. חשוב גם לדעת בעת זיהוי הרטיבות כי לא תמיד המקום בו נראית הרטיבות הוא המקום הבעייתי, רטיבות עלולה להיווצר ברצפה ולחדור בכמה עשרות סנטימטרים לא מבוטלים לקירות כך שלעיתים אנחנו נזהה את הרטיבות רק לאחר התפשטות גדולה. איש מקצוע יערוך בדק בית ויזהה את הרטיבות ומקורה על ידי מכשור טרמי וכך בניגוד לשיטה הישנה בה מפרקים את הרצפות, ניתן יהיה לאבחן את גודל הנזק ומשקעי הרטיבות באופן יעיל ללא גרימת נזק.

כמובן שישנן שלל סיבות בגינן נוצרת רטיבות, הסיבות נמנות עם תקלות שנעשות בזמן בניית הרצפות, חדירת נוזלים וכלה בפיצוצים בצינורות מים.

דרכי טיפול במקרי רטיבות שונים


• בעיית הרטיבות הנפוצה ביותר היא פיצוץ בצינור המים. במקרה כזה אין ברירה וצריך להוציא את רצפות הדירה על מנת לטפל בצינור התקול ובנזק הנוצר בעקבות התקלה.
• לעיתים נדירות נפגוש בבעיות כמו חדירת מים מתוך הבית אל מרצפות. תקלה זו נוצרת בגלל כיסוי חריצים- רובה, באופן לא מקצועי. במקרה כזה הרצפה צריכה לעבור בדיקת רטיבות כדי לאמוד את מידת הרטיבות, במידה ולא ניתן לייבש את הרטיבות בקלות הרצפות יצטרכו לעבור אטימה מחודשת.
• בבתים פרטיים ובקומות קרקע לעיתים נוצרת בעיית רטיבות אשר מגיעה מבחוץ, במקרה כזה ישנן מספר פעולות שצריך לנקוט. ראשית צריך לזכור ששום פעולה שתתבצע לא תפתור את הנזק שנעשה זה מכבר, כלומר, ייבוש רצפות זו פעולה שתצטרך להיעשות בכל מקרה. מעבר לכך צריך לדאוג לבידוד ואיטום יעילים יותר מאלו הקיימים בקירות החיצוניים לבית ובמידה ויש מרפסת, חובה כחלק מתהליך בדק בית לבחון את הבידוד בינה לבין הבית.
• בעיה נוספת העלולה להיווצר היא אחת של מים כלואים. בעיית מים כלואים נוצרת מהנחת מרצפות הבית על חול שטרם התייבש. בעיה זו נובעת מתוך רשלנות בעבודתו של הקבלן. במידה וזו הבעיה הפתרון לה מורכב, הטיפול האידיאלי הוא להרים את מרצפות הבית מחדש להחליף את החול לחכות שיתייבש ולחפות את הרצפה במרצפות. הבעיה במקרה כזה היא שעלות הטיפול גבוהה מאוד ולרוב אינה נוחה לדיירי הבית. במקרים מסוימים ניתן לחורר חורים במספר מקומות בדירה ולייבש את החול באמצעות מכשיר קיטור, בוודאי שביצוע פעולה זו תלויה באישור של בעל מקצוע כפתרון שיכול לעזור ולאחר בדק בית מקצועי.

רטיבות הינה בעיה העלולה לגרום לנזק רב בתשתית הבית, הקירות וכמובן לדיירים המתגוררים בו. לעיתים נדירות ורק בתור פתרון זמני בלבד ישנם שלושה דברים שכדאי לזכור. אטימת הרווחים בין הרצפות חשובה ויעילה למניעת התפתחות נוספת של רטיבות, חיפוי אריחים ישנים בחומר מבודד וכמובן אטימת חורים וסדקים הן מתוך הבית והן מחוצה לו על מנת למנוע ממים נוספים לחדור גם היא יעילה במקרים אלו. חשוב לזכור כי שלושת הפתרונות הללו כאמור הם זמניים בלבד ומיועדים לטיפול רגעי ברטיבות. חשוב לתקן את בעיית הרטיבות כדי שלא תיווצר בעיה נוספת ותגרום לעובש וריקבון בקירות הבית. בכל מקרה בו נתקלתם ברטיבות ברצפה, הזמינו בעל מקצוע שיבחן את הבעיה ויציע פתרונות קבועים.







ליעוץ ופרטים נוספים צרו קשר
שם:
טלפון:
דוא"ל:
עמוד הבית >> מהם הפתרונות כאשר מזהים רטיבות ברצפה?
יעדים הנדסה אזרחית בע"מ - מעניקה שירותי בדק בית, ביקורת מבנים וגם ליקויי בניה. יעדים הנדסה אזרחית בע"מ הינה מהחברות בדק בית הותיקות והמקצועיות בתחום של בדק בית וביקורת לליקויי בנייה.
you tuble google plus twitter facebook