התפתחות עבודות בדק הבית

התפתחות עבודות בדק הבית
התקדמות הטכנולוגיה לא פסחה על תחום בדק הבית. כיום, בעזרת ציוד בדיקה מתקדם המהנדס יכול לבחון הימצאותם של ליקויי בנייה באופן יסודי מאוד. ציוד בדיקה כמו מצלמה טרמית למשל, שעד לפני מספר שנים בודדות לא נמצאה בשימוש נרחב, מאפשר לבדוק את מצבה של צנרת הבניין מבלי לפגוע בקירות. עזרים כגון גלאי קרינה אלקטרומגנטית, גלאי גז ראדון וכדומה נמצאים גם הם בשימוש נרחב מאי פעם. בדק בית יסודי כיום מעניק לבעל הנכס או לקונה פוטנציאלי דו"ח מקיף ומדויק מאוד של מצב הנכס בפועל. בעוד בעבר, מהנדסים נאלצו להסתמך בעיקר על ניסיונם ועל בדיקות ויזואליות, הטכנולוגיה היום מאפשרת לגלות ליקויי בנייה באופן מהיר ומדויק.

בדק בית מורחב והאפשרויות המוצעות היום

הבסיס של בדק בית הוא הבדיקה ההנדסית/מבנית. ניתן לערוך את הבדיקה בכמה רמות החל מבחינה של תיק הבניין ועד לבדיקות יסודיות של מצב הבניין בפועל. הבדיקה כוללת למשל:

בחינת תיק הבניין – המהנדס יבחן את תיק הבניין כולל היתרי בנייה, התאמה של התכנון ההנדסי לאזור בו הבניין נמצא, עמידות מפני רעידות אדמה (ניתן לבחון חלקית על ידי בדיקת התכנון ההנדסי), עמידה בתקנים ותקנות בנייה ועוד.

השוואה בין התכנון לביצוע – ניתן לערוך השוואה בין התכנון ההנדסי המקורי כפי שמופיע בתיק הבניין לבין הביצוע בפועל. המהנדס יבחן אלמנטים רבים ויוודא כי אכן הבניין נבנה כפי שתוכנן. הבדיקה יכולה לכלול מדידות של שטח הבניין, החדרים, חדרי מדרגות ועוד. כמו כן, ניתן לבדוק שימוש בחומרים, כלומר, האם אכן נעשה שימוש בחומרי בנייה באיכות שנקבעה בתכנון ההנדסי והאדריכלי.

בדיקת ליקויי בנייה – הבדיקה תעשה בשני מישורים: ויזואלית ובעזרת ציוד בדיקה. המהנדס יבחן את הבניין לגילוי ליקויי בנייה שונים. האלמנטים הנבדקים משתנים בהתאם לעומק הבדיקה ומטרתה. יבחנו למשל: חדרי ביטחון ומקלטים להתאמה לתקן הרלוונטי ומצבם בפועל, איתור בעיות איטום, נזילות ובעיות רטיבות, סדקים, סטייה של קירות, עמידות טיח וצבע, יסודות הבניין (בדיקה הנעשית לרוב במסגרת בחינת עמידות בפני רעידות אדמה). כמו כן, יבדקו ליקויי בנייה אסתטיים כגון ריצוף וחיפוי.

תשתיות – ניתן לבחון ליקויים ומצב בפועל של תשתיות הבניין כגון צנרת וביוב, דודי מים, מערכת החשמל, מערכות כיבוי אש וסילוק עשן ועוד.

בשנים האחרונות, נוספו אפשרויות נוספות לבדק הבית 'הקלאסי'. אפשרויות אלו כוללות בדיקות סביבתיות ואף בדיקות הנוגעות לאופי האזור, הבניין והשכונה. כך למשל ניתן לבצע בדיקות כגון:

בדיקת גז ראדון – גז הראדון נוטה להצטבר במקלטים וחללים סגורים הקרובים לאדמה. לגז השפעה שלילית על בריאות האדם. בעזרת ציוד מדידה ניתן לבדוק את הימצאותו של גז הראדון.

בדיקות קרינה – בדומה לגז הראדון, כך גם קרינה אלקטרומגנטית וסלולארית הנפלטות ממקורות חשמל ומאנטנות תקשורת עשויות להשפיע לרעה על גוף האדם. בעזרת ציוד מדידה ניתן לבחון את רמת הקרינה ולבדוק האם הנכס חשוף לרמות שאינן סבירות.

מפגעים אחרים – בדק בית יסודי יכלול גם בחינה של מפגעים סניטריים באזור (מפעלי תעשייה, קרבה למפעל טיהור שפכים וכדומה).

שכונה ושכנים – חלק חדש יחסית בשירות בדק הבית. ניתן לקבל 'תמונה' מקיפה על האוכלוסייה בבניין מגורים ובשכונה. הבדיקה מספקת נתונים כמו טווח הגילאים באזור, איכותה של מערכת החינוך, קירבה לצירי תנועה ראשיים, חיי תרבות וקהילה באזור, רמת הפשיעה ועוד.

למרות השימוש הנרחב באמצעים טכנולוגיים לביצוע בדק בית, חשוב לזכור כי עדיין אין תחליף לניסיון רב שנים של מהנדס המתמחה בתחום. הטכנולוגיה נמצאת בשירות המהנדס, היא לעולם לא מחליפה אותו.




ליעוץ ופרטים נוספים צרו קשר
שם:
טלפון:
דוא"ל:
עמוד הבית >> מאמרים >> התפתחות עבודות בדק הבית
יעדים הנדסה אזרחית בע"מ - מעניקה שירותי בדק בית, ביקורת מבנים וגם ליקויי בניה. יעדים הנדסה אזרחית בע"מ הינה מהחברות בדק בית הותיקות והמקצועיות בתחום של בדק בית וביקורת לליקויי בנייה.
you tuble google plus twitter facebook